måndag 18 februari 2008

Spagetti med pepparkyckling

Jag och Kocken (min sambo) testade ett för oss nytt recept igårkväll.
Jag letade i min receptpärm och fann ett gammalt recept från ICAs provkök. Han lagade. Efter att ha läst nedan kanske ni förstår att han är sämst i världen på att följa recept... =)

Spaghetti med pepparkyckling
4 portioner
ca 280g spagetti
4 kycklingfiléer (Vi tog istället 8st kycklinglårfiléer- billigare & mindre trådigt)
½ tsk salt
1 ½ - 2 tsk grovmalen svartpeppar
2 msk hackad persilja (vi hade frusen persilja, gick lika bra)
1-2 vitlöksklyftor
1 dl mellangrädde (Vi hade istället Keldas lagalätt 5% fett och lite lätt creme fraiche för att få det mera krämigt)
2 tsk fransk senap (Vi tog nog aningens mer än så!)

Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Strimla kycklingfiléerna. Fräs strimlorna i olja i en stekpanna. Salta & peppra. Fräs under tiden persilja & pressad vitlök i olja i pastakastrullen. Tillsätt mellangrädde och fransk senap. Häll tillbaka pastan i kastrullen och rör om. Lägg i kycklingköttet. Smaka av. Servera med en blandad sallad.

Gott! Perfekt söndagsmat if u ask me.

Recept från ICA PROVKÖK.

1 kommentar:

Friskriven sa...

Nytt år, ny blogg. Ja, det är nog bra egentligen. När jag läser det jag skrev för ett år sen så blir jag rädd. Både för att jag mådde så dåligt då och för att jag vågade vika ut mig så. Men men, det får gå. Hoppas vi kan ses snart. Kram!